10 sevärda filmer.

2010-04-29 17:59:26

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Här är de 10 mest sevärda filmerna
enligt mig. En blandning av komedi, romantik, obehag, skräck, action och drama. De ligger inte i någon särskild ordning utan är betygsatta efter hur jag gillar dem. Alltså om de är superbra, eller superduperbra! :)

Brunch.

2010-04-29 15:47:24


Sitter här och belönar mig själv med scones efter att jag städat hela huset. Funderar på att belöna mig ännu mer senare med att se på en fin film i min ensamhet i min mysiga säng. Tänkte slänga in ett inlägg sen också med de 10 mest sevärda filmerna, inte bara mina absoluta favoritfilmer utan även de som alla måste sett minst en gång i livet... Det kommer senare

Jagad.

2010-04-29 12:24:38

Jag överdriver inte när jag säger att det måste vara tredje eller kanske fjärde gången jag drömmer att jag blir jagad. och två gånger av dessa har jag blivit hittad. Det är såna sjuka ställen också och jag får panik för det finns absolut inga gömställen! Det är så himla obehaglig känsla och precis när jag vaknar är jag så förrvirrad att jag inte vet om det hänt eller inte.

Jag googlade lite för att se vad detta kan betyda och jag hittade ett bra svar av drömtydaren Tor Tolander och han sa ungefär så här att kroppen skickar signaler till och från musklerna om att vi springer medan vi sover, samtidigt får vi singnaler om att kroppen inte rör sig vilket gör att vi i drömmen inte kan ta oss därifrån. Samtidigt är detta en dröm som visar att vi lever med en stress som kommer av att vi har yttre krav som vi inte är säkra på att vi kan leva upp till... Stämmer säkert, haha!

Svartvinbärsté & Grey's anatomy

2010-04-28 22:14:42



Koftan hittade jag igår på Gina Tricot för en 50-lapp!

The rain let the sun shine through.

2010-04-28 17:19:50



Vad har hänt? I måndags var det 18 grader ute, igår 14 och idag 11 grader och regn. Hoppas hoppas att det inte är på väg ner igen, man blir ju så lycklig av värmen!

Nu ska jag kolla på ett avsnitt av Andra Avenyn. Så himla sorgligt och det är slut för alltid efter den 5 maj då det absolut sista avsnittet sänds... Kommer gråta i floder! Ska dock bli kul att se hur allting kommer att sluta... Såå som sagt, Andra Avenyn next!

Tuesday.

2010-04-27 19:10:48

Dagen i bilder. Gick ner till stan där jag hittade nya hjärtstrumpbyxor (haha!) precis de där jag letat efter, en ny enkel svart kjol, en beige kofta på Ginas rea och en ny sminkväska!



Hur söt är den inte liksom?! Älskar att det är en spegel i också. Superpraktiskt!



Innan jag kom hem köpte jag en Plaza Interiör och Pepsi Max och satte mig sedan i solen ett tag innan jag hjälpte pappa med att laga köttfärspaj! Nu ska jag ladda inför en hel radda med program på Kanal 5, haha! Klockan 20:00 börjar Ugly Betty och fram tills 22:55 håller Desperate Housewives, Cougar Town och Christine på. Riktigt lyckad kväll måste jag säga. Haha!

Happy up here.

2010-04-27 19:03:32

Drömma går ju alltid...

2010-04-26 22:20:30



{Foto: Sweet Fine Day}

18 degrees.

2010-04-26 14:27:26

Idag har jag haft studiedag och det är 18 grader här hemma (!) så jag har passat på att springa en runda. Så nu blir det en dusch och sen ska jag ut och fota litegrann i det jättefina vädret och efter det ska jag ihop med en hallon/mangosmoothie ändra bloggdesignen lite ytterligare. Funderar också på att göra en ny kategori med lite blogghjälp, men jag vet inte... antar att det redan finns så många andra som gör det så att det inte behövs. Men å andra sidan, det kan väl inte bli för mycket?

I ♥ hearts

2010-04-24 23:42:42



GISSA VAD JAG HITTADE när jag var i Göteborg med min fina familj idag!!! STRUMPBYXORNA! med HJÄRTAN! Hoppet var inte över. Kanske kan använda dem en gång till innan de går sönder, men ändå, jag är kääär!  Hittade dem på Beyond Retro, 169 kronor! Hittade tyvärr inte så mycket annat som jag hade hoppats. Dock rosettdiademet på bilden, en äggstekpanna i form av ett hjärta (alltid bra att ha!) och en blomma till håret som vad tänkt till balen som jag ångrar nu efteråt. Vad tänkte jag? Passar inte ens! Sedan passade jag på att köpa ett fint presentsnöre på Lagerhaus som var vitt med brunsvarta.... HJÄRTAN på. Haha! Hade i alla fall en jättemysig dag med min familj!  Vill också bara lägga till ett: JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA grattis!!!!! till vårt älskade HV71 som tog hem SM-guldet idag!!! Underbart! Gladaste dagen på länge. Och den mest CAPS-LOCKIGA dagen dessutom. Ohja! 

Fredag.

2010-04-23 22:10:22



Stack in på Lindex lite snabbt idag när jag väntade på bussen. Jag bara älskar ju hjärtstrumpbyxorna! Men tyvärr är de slut och som det ser ut nu kommer de inte heller komma tillbaka... Men när jag hittade de här fast i vanliga ankelstrumpor slog jag till! Inte ens en femtio-lapp gick det på och de är hur söta som helst! Imorgon åker jag ner till Göteborg över dagen med familjen och hoppas på att jag hittar ett par andra mönstrade nylonstrumpor nu när jag får ge upp hoppet om de andra. Det är ju så fint!



Hjärtstrumpor från Lindex, 39.50 kr 

Grattis lillebror på födelsedagen!

2010-04-23 21:40:53



Firade brorsan som fyller 15 år idag på Jensens Böfhus men Jensens Whiskeybiff och såklart glass. Tröttnar verkligen aldrig på det stället! Hoppas till och med på att jag och Mattias kan gå hit nästa vecka igen och gå på bio efter det. Så längesen nu! (Känns det som). Nu blir det till att lägga upp ett till inlägg och sedan göra mamma och pappa sällskap vid tvn. Grattis till bror igen på 15-års dagen!

Lördag.

2010-04-17 13:33:32


Sitter just nu och har ätit frukost. Chillar i sängen med ett avsnitt av Ballar av stål.

Drömhuset på Gotland.

2010-04-17 01:58:24



Alltså är det inte ett av de finaste husen du någonsin sett? Ååh, jag bara ÄLSKAR hur växterna bara kryper upp på väggarna, och för att inte snacka om RESTEN av hela huset. Jag tror jag är kär!
Huset hittar du i Lärbro på Gotland! Eller här.





Picnic i trädgården!

2010-04-15 14:11:55



Vi har inte ställt ut våra utemöbler än så jag tog en filt och hittade en jättemysig blommig plats i trädgården att picnica på. Pasta Carbonara och Apelsinfestis. Mums!

Torsdag.

2010-04-15 14:07:25



Varm vårdag och Sofie är glad! Så glad att hon talar om sig själv i tredje person.



Urgulligt linne från H&M. Fanns bara en så det fick bli ett tre storlekar större linne, haha!



Hittade dessa Conversekopior för 200 spänn (!) på Skopunkten för ett par veckor sedan.
Nästa vecka blir det ett par röda!

Frukosttips.

2010-04-15 13:01:30



Ett tips på frukost till de som, precis som jag, har svårt att äta frukost precis nyvaken eller har ont om tid att trycka ner ett par mackor innan skolan eller jobbet är smoothie och knäckebröd en bra start på dagen. Jag klarar mig jättebra och i knäckebröd finns det nog med fibrer för att klara sig fram till lunchen.

Om jag ska vara ärlig hinner jag oftast inte heller sitta hemma och dricka upp detta eller trycka i mig ett knäcke, utan häller över smoothien i en flaska och dricker den antingen på väg till skolan eller väl framme.

Jag brukar välja mellan jordgubb-, blåbär-, hallon- eller mangosmoothie. Haha, jag har till och med min egna lilla hylla i frysen med påsar med frysta bär. Färska bär är egentligen rekomenderat för att slippa den isiga konsistensen, men finns det inte mycket färska bär att köpa än går det bra att lägga ut de frysta bären på ett fat under natten och låta dem tina så är de perfekta till morgonen!


Frukt- och bärsmoothie:

2 dl mild lättyoghurt vanilj
1/2 dl mjölk
2 msk havrekli
1/2 banan
1 dl tinade bär eller 1 hel frukt (skalade och utan kärnor)

Tisdagsmys: Cupcakes & Wallander.

2010-04-14 20:33:33